Aa

Aa

Отворена прва амбуланта у Установи за децу и младе „Сремчица“

Отворена прва амбуланта у Установи за децу и младе „Сремчица“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар здравља Златибор Лончар присуствовали су свечаном отварању прве амбуланте у Установи за децу и младе „Сремчица“, која представља и прву амбуланту овог типа у систему установа социјалне заштите, а у којој ће корисници имати услуге лекара опште праксе, гинеколога, стоматолога, физијатра.

 

Министар Ђорђевић је навео да су услови у Установи знатно бољи, да је оно што је обећано испуњено. Поред амбуланте у којој се налазе соба за интервенције, ординација за физикалну медицину и рехабилитацију, соба са хидромасажном кадом и соба за изолацију, објекти у „Сремчици“ су прикључени на топловод, двориште је уређено као и спортски терен.

 

"Ово је само почетак у реновирању и побољшавању услова у Сремчици. Ускоро ћемо увести и хипо терапију, набавићемо коње који ће служити деци у терапијске сврхе. Светска пракса каже да је то најбољи начин да деца напредују, а ја желим да ми идемо у корак са светом", рекао је Ђорђевић и додао да ће ускоро бити сређен дечији павиљон, а након њега мушки и женски павиљон.

 

Он је такође, најавио да ће од 1. јануара идуће године плате здравствених радника који раде у систему социјалне заштите бити потпуно исте као у здравственом систему.

 

Министар Лончар истакао је да је поменутој Установи смештено 300 корисника, чија ће здравствена заштита од сада бити на вишем нивоу.

 

„Овде ће се радити превентивни прегледи, скрининг програм и то је у складу са политиком Министарства здравља“, навео је Лончар.

 

Директорка Установе за децу и младе у „Сремчици" Марина Видојевић захвалила је министрима на подршци и помоћи и истакла значај овога за кориснике.