Aa

Aa

Отворена фабрика за израду гумених смеша компаније Тигар

Отворена фабрика за израду гумених смеша компаније Тигар

Читај ми

ПИРОТ - Компанија "Тигар" данас је званично пустила у рад фабрику за производњу гумених смеша, у коју је уложено 1,2 милиона евра, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је да је та компанија пример да не мора свака приватизација да буде пљачкашка.

Фабрику су отворили Вулин, генерални директор те компаније Небојша Ðенадић и најбољи радник "Тигра" Дејан Христов.

Вулин је истакао да је "Тигар" доказ да не мора свака приватизација да буде пљачкашка и да не мора државно већинско власништво да буде неефикасно и погрешно.

"Ви сте доказ да су људи ти који праве разлику више од имовинског облика. Доказали сте да сте у стању да сопственим радом, знањем, вредноћом успете да опоравите предузеће, а држава је била ту да помогне", рекао је Вулин.

Он је поручио радницима да су били заједно, а да је држава била уз њих, али да нема тог министарства, ни министра, који може да направи успешну фабрику у којој су људи у стању да се одрекну много чега да би нешто створили.

"Данас стојимо пред примером стварања нове фабрике која ће отворити врата и на новим тржиштима и на истоку и на западу. Ово што данас радите је доказ да не мора власништво да буде опредељење и да не мора власништво да буде пресудно, већ људи", рекао је Вулин.

Додао је да је "Тигар" доказ да држава може да буде врло ефикасан власник и да може да се бори на тржишту и да је у стању да се унапређује и развија.

Вулин је истакао да је "Тигар" пример да држава може да буде врло ефикасан послодавац, да може да ствара новац, али да су најбитнији радници и људи који воде одређено предузеће, јер су они ти који чине разлику.

"Министарство рада са министарствима финансија и привреде били су укључени од почетка, сви су веровали у ''Тигар'' и људе који раде и руководе том компанијом и ево исплатило се, радници ''Тигра'' могу да кажу да виде перспективу, будућност, а када је ''Тигру добро'' добро је и Пироту, а онда и читавој Србији", навео је Вулин.

Ðенадић је истакао да је у претходних девет месеци реализована инвестиција у вредности од 1,2 милиона евра из сопствених средстава, додајући да је у "Тигар групи" запослено нешто више од 1.600 радника.

Фабрика за производњу гумених смеша је површине 1.780 метара квадратних, а нови објекат фабрике је завршен за нешто мање од девет месеци и од суштинског је значаја за производњу гумених производа који се израђују у компанији "Тигар".