Aa

Aa

Отворен Сајам запошљавања у Раковици

Отворен Сајам за запошљавање у Раковици

Отворен Сајам запошљавања у Раковици

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је отворио Сајам запошљавања  у згради Градске општине Раковица, где је истакао да је у Републици Србији незапосленост све мања, а потреба за радном снагом већа, што представља резултат рада Владе Србије.

 

Министар је истакао да је 2014. године, када је председник Вучић започео тешке реформе у циљу стварања модерне, економски јаке и успешне Србије, незапосленост била преко 26 одсто и било је немогуће доћи до посла, док је тренутно стање на тржишту рада потпуно другачије.

 

„Незапосленост је данас је испод 10 одсто, постоје многа нова радна места што повећава и потражњу за радном снагом, а Национална служба за запошљавање нуди програме преквалификације и доквалификације за све оне грађане који желе боље послове и већу зараду. Желимо да улажемо у образовање наших грађана и да свима омогућимо да раде посао који воле и за који су стручни, јер се успех једне земље огледа управо у квалитету радне снаге“, рекао је министар.

 

Према његовим речима, водећи се циљем, који је председник Вучић представио у плану „Србија 2025“, а то је да до 2025. године просечна пензија буде 440 евра, а плате минимум 900 евра, ресорно министарство ће наставити да улаже у своје грађане и да тежи смањењу незапослености. Како је истакао, да би се овај циљ остварио неопходно је да имамо више сајмова запошљавања попут овог у Раковици, где грађани имају прилику да пронађу одговарајуће послове, као и програма које нуди НСЗ, а то су преквалификације и доквалификације.

 

Директор београдске филијале Националне службе за запошљавање Добросав Марић захвалио је министру Ђорђевићу на ангажовању и истакао да се, од када је он на челу ресорног министарства, рад НСЗ много побољшао, те де је у Београду данас стопа незапослености 7,5 одсто.

 

„Верујем да ћемо после овог сајма, на којем ће се представити 34 послодаваца и понудити 825 радних места, имати још мању незапосленост и да ћемо успети да послодавцима обезбедимо квалитетнију радну снагу“, рекао је Марић и додао да је Министарство ове године издвојило још већа средства за запошљавање преко НСЗ-а и позвао све послодавце да конкуришу на Јавне позиве који су расписани.