Aa

Aa

Отворен нови Центар за социјални рад у Кладову

Отворен нови Центар за социјални рад у Кладову

Отворен нови Центар за социјални рад у Кладову

Читај ми

Поводом свечаног отварања новог Центра за социјални рад, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Oпштину Кладово, где је истакао значај сарадње Министарства којим руководи и јединица локалне самоуправе.

 

Након изведених радова у предвиђеном року на изградњи објекта од преко 600m2   корисне површине, просторије су опремљене намештајем и опремом одговарајућег стандарда према потребама запослених, а све у циљу  побољшања услова рада запослених као и корисника услуга Центра.

 

Центар за социјални рад Oпштине Кладово био је смештен у монтажној бараци изграђеној 1965. године при објекту Oпштинске управе. Функционисање је било отежано у  веома лошим условим за рад и пријем преко1400 корисника. 

 

Изградњом новог објекта омогућиће се нормалан рад и функционисање Центра за социјални рад, а  доградњом спрата, објекат добија конференцијску салу коју ће користити општинска управа и Центар.

 

„Као што сам обећао, градимо модерне објекте у систему социјалне заштите. Нови Центар за социјални рад запосленима ће омогућити пријатнији и продуктивнији рад чиме ће се унапредити њихове услуге, а самим тим ће и грађани бити задовољнији“, истакао је Ђорђевић. 

 

Обилазећи новоизграђени објекат, министар Ђорђевић је обећао наставак  на реализацији веома добро примењене услуге социјалне заштите – помоћ у кући. 

 

„Од 2019. године, уз наменске трансфере Министарства, посредством обучених геронтодомаћица,  број корисника ове услуге се константно повећавао. У време ванредног стања и забране кретања старије популације становништва, општина Кладово је из локалног буџета определила средства да би се обезбедио континуитет пружања услуге помоћ у кући корисницима којима је та услуга  била најпотребнија. У разговору са радници сазнао сам да имају потребу за рачунарском опремом и теренским возилом за обилазак корисника Центра, те ћемо радити на томе да им то обезбедимо“, рекао је Ђорђевић.

 

Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања финансирало је пројекат Реконструкције, доградње и опремања дела објекта општинске управе Кладово за потребе Центра за социјални рад са укупно 19 милиона намењених за извођење радова и набавку опреме а 11,5 милиона обезбеђено је из општинског буџета.

 

„Политика нашег председника Александра Вучића јесте да бринемо и унапређујемо материјални положај наших грађана у свим деловима наше земље. У Кладову живи више од двадесет хиљада људи и веома нам је битно да они буду задовољни свим оним што им њихова држава омогућава. Важно је да подстичемо развој ове општине, да радимо на отварању нових радних места и пружању прилика за развој младих“, рекао је министар.

 

Председник Општине Кладово Саша Николић захвалио је председнику Александру Вучићу и министру Ђорђевићу и на свему што су учинили и што чине за грађане Кладова.