Aa

Aa

Освешћење цркве Свети Лука Кримски у Крагујевцу

Освешћење цркве Свети Лука Кримски у Крагујевцу

Читај ми

КРАГУЈЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао је данас освештавању цркве Светог Луке Кримског у оквиру комплекса Завода за смештај одраслих лица "Мале пчелице" у Крагујевцу.

"Овај храм ће омогућити сваком од корисника да пронађе свој духовни мир, утеху", рекао је Вулин и додао да је ово прва црква у нашем систему социјалне заштите.

Он је поручио да држава води рачуна о Заводу "Мале Пчелице", највећој институцији у земљи за особе са интелектуалним потешкоћама, као и о сваком његовом кориснику.

"Ми смо у Завод "Мале Пчелице" уложили око 12 милиона динара, а у функционисање институција социјалне заштите Града Крагујевца 33.700.000 динара", изјавио је Вулин.

Вулин је најавио и да ће политика сваке будуће владе бити, као што је била до сад, брига о онима којима је помоћ потребна у систему социјалне заштите и стално унапредивање тог система.

"То значи да нема смањења социјалних давања, да морамо очувати постојећи ниво социјалног права и где год је то могуће проширити га," сматра Вулин.

Цркву посвећену украјинском светитељу освештао је епископ шумадијски Јован који је том приликом доделио орден Светог Симеона Мироточивог директору Завода Владици Станојевићу за бригу о корисницима ове институције.

Станојевић је захвалио на указаној части и обавезао се да ће јос више пружити корисницима Завода "Мале пчелице."