Aa

Aa

Остављена беба у Кучеву у стабилном стању

Остављена беба у Кучеву у стабилном стању

Остављена беба у Кучеву у стабилном стању

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поводом потресне вести о напуштеној беби у Kучеву, саопштио је да је здравствено стање малишана стабилно и да ће ресор којим руководи урадити све што може како би се дете збринуло на најбољи могући начин.

 

"Ради се о мушком детету старом 3 сата које је нађено поред контејнера. Оно што је најбитније дете је здраво и смештено је у болницу, његово здравствено стање се прати из сата у сат, али све чињенице говоре о томе да је стабилно. Дете ће свакако бити збринуто, Центар за социјални рад је преузео све своје надлежности да види да то дете буде смештено за почетак у установи, а касније и у хранитељској породици", поручио је Ђорђевић и упутио још један апел родитељима да не остављају своју децу напољу, у неусловима, јер тиме могу да угрозе њихов живот.

 

Како је истакао, уколико имају потешкоћа могу увек, 24 сата да се обрате центрима за социјални рад, који ће свакако пружити адекватну помоћ.

 

"Министарство је ту увек да помаже, и када је ово дете у питању, као са сваким прошлим дететом учинити све да помогне и да то дете буде збринуто, а ја као министар ћу врло брзо и отићи у Kучево и посетити ову бебу", закључио је Ђорђевић.