Aa

Aa

Осмесима и дечијом срећом окићена јелка у Установи за децу и младе „Сремчица“

Осмесима и дечијом срећом окићена јелка у Установи за децу и младе „Сремчица“

Осмесима и дечијом срећом окићена јелка у Установи за децу и младе „Сремчица“

Читај ми

Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић данас је са децом и младима из Установе за децу и младе „Сремчица“ окитила јелку и правила новогодишње колачиће.

 

У традиционалној манифестацији „Јелка се кити осмехом“ учествовале су и државна секретарка Стана Божовић, помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић. Деци су том приликом уручени новогодишњи поклони – школски прибор и слаткиши. 

 

Кисић Тепавчевић, која је са децом певала и новогодишње песме, је истакла да је време проведено са децом најлепше време и да су њихови осмеси, срећа и задовољство најбоља награда.

 

Честитајући свој деци предстојеће новогодишње и божићне празнике, са жељом да им се сви снови остваре, министарка Кисић Тепавчевић је нагласила да је један од основних циљева Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања брига о најмлађима. 

 

„Зато је циљ свих нас да уложимо максималне напоре да им обезбедимо срећно и безбрижно детињство“, нагласила је Кисић Тепавчевић и додала да је у Установи за децу и младе „Сремчица“ много урађено у претходном периоду - од јачања компетенција запослених, увођења нових методологија у раду са корисницима, па до унапређења инфраструктурних капацитета.

 

У тој установи је адаптиран Дечији павиљон, изграђено инклузивно игралиште, теретана на отвореном и реализовани су и други пројекти, чији је циљ побољшање квалитета живота и услова смештаја.

 

Директорка Марина Видојевић је истакла да је Установа забележила видне резултате, како у раду са корисницима, тако и на  побољшању услова у дому. 

 

„Ове године је било доста осмеха код нас, од оних када смо аплаудирали глумцима филма Оаза, Маријани и Валентину, па до оних на крају године, када смо добили коња, којег су наши корисници жељно ишчекивали и који ће значајно допринети њиховом развоју, кроз хипотерапију“, рекла је Видојевић.