Aa

Aa

Одржана Редовна седница Социјално – економског савета

Одржана Редовна седница Социјално – економског савета

Одржана Редовна седница Социјално – економског савета

Читај ми

Социјално – економски савет одржао је данас редовну седницу на којој је изабран нови председавајући, председник Уније послодаваца Милош Ненезић.

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић захвалила је председнику УГС „Независност“ проф. др Зорану Стојиљковићу, досадашњем председавајућем, на залагању и посвећености и пожелела успех у даљем раду Милошу Ненезићу.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић истакла је да је Социјално - економски савет  од великог значаја како за раднике и њихова права, тако и за послодавце и за читаву друштвену заједницу.  

 

Како је министарка нагласила, само заједничким радом може се доћи до стварања сигурног радног окружења и поштовања права радника. 

 

„Министарство је у претходном периоду покренуло многобројне законодавне активности, у којима ће значајну улогу имати и представници синдиката и представници послодаваца. Циљ нам је да дођемо до најбољих решења, а наша порука је да из Министарства неће изаћи ниједан закон који ће угрожавати права радника и услове њиховог рада“, поручила је министарка.

 

На седници је усвојен план рада СЕС-а за 2022. годину, а разговарано је и о стању колективног преговарања у Републици Србији и иницијативи за повећање цензуса за остваривање права за дечији додатак.

 

Седници СЕС-а присуствовали су председник УГС „Независност“ проф. др Зоран Стоиљковић, новоизабрани председавајући председник Уније послодаваца Милош Ненезић и потпредседник Савеза самосталних синдиката Горан Милић.