Aa

Aa

Одржана радионица оснаживања у оквиру Пројекта Брза интеграција на тржиште рада

Одржана радионица оснаживања у оквиру Пројекта Брза интеграција на тржиште рада

Одржана радионица оснаживања у оквиру Пројекта Брза интеграција на тржиште рада

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организовало је 22. и 23. јануара 2020. године у Палати Србија у Београду, дводневну радионицу у оквиру Пројекта Европске уније „Брза интеграција на тржиште рада држављана трећих земаља, азиланата, избеглица и чланова њихових породица“, којој су поред представника Министарства на челу са в.д. помоћником министра Мирјаном Ћојбашић присуствовали представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Националне службе за запошљавање, Комесаријата за избеглице и миграције, града Београда, експерти, као и гости из Покрајине Милано и координатори пројекта.

 

Том приликом, представљен је целокупан систем у Републици Србији када је реч о процедурама и условима за добијање азила. Такође, било је речи о издавању радних дозвола наведеној категорији, а изложени су и резултати примарног истраживања урађеног за потребе пројекта, за шта је Министарство као партнер посебно похваљено.

 

Додатно, представници Покрајине Милано, координатори пројекта, поделили су италијанско искуство када је реч о раду са датом циљном групом.

 

Радионица је имала за циљ да, поред упознавања са постојећим законским регулативама и праксама, сагледа актуелне и изнедри нове начине за укључивање циљне групе на тржиште рада. Наведено подразумева детаљно информисање о могућностима, евентуалне програме обука, а све кроз директну размену искустава и менторске посете колега из Милана.

 

Циљ пројекта и јесте умрежавање градова, те преузимање добрих пракси, уз неопходне адаптације.