Aa

Aa

Одржана прва седница Међуресорне радне групе за утврђивање стратешког развоја Републичког геодетског завода и будућег статуса запослених

Одржана прва седница Међуресорне радне групе за утврђивање стратешког развоја Републичког геодетског завода и будућег статуса запослених

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на основу Одлуке Владе Србије о формирању Међуресорне радне групе за утврђивање стратешког развоја Републичког геодетског завода и будућег статуса запослених, одржао је прву седницу радне групе, како би се у што краћем року и на најадекватнији начин решила трансформација РГЗ-а.

 

Министар Ђорђевић истакао је да Влада Србије прати рад свих институција у Републици Србији и да жели да оне функционишу на најбољи начин, да буду најефикасније и да тиме пруже најбољу могућу услугу нашим грађанима.

 

„Влада Србије жели да донесе решење којим ће се унапредити рад РГЗ-а. Желимо да пословање сваке установе у нашој земљи буде на најбољи могући начин“, рекао је Ђорђевић.

 

Овом приликом он је поручио да ће реорганизацију радити најстручнији људи који се баве овом облашћу и да ће свакако бити драгоцена помоћ синдиката.

 

Како каже, поред интерних договора са представницима Радне групе, у решавању овог проблема користиће се и модели других земаља које су се у претходном периоду сусретале са овим проблемом и успеле да га превазиђу.

 

На првој седници Радне групе, поред министра Ђорђевића учествовали су и представници Министарства финансија, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства правде, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Републичког секретаријата за законодавство, Републичког геодетског завода и синдиката.