Aa

Aa

Одржана конференција ,,Програм реформи политике запошљавања (ЕСРП) у процесу приступања Републике Србије ЕУ“

Одржана конференција ,,Програм реформи политике запошљавања (ЕСРП) у процесу приступања Републике Србије ЕУ“

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, и помоћник министра за рад, Љиљана Џувер, учествовали су на конференцији ,,Програм реформи политике запошљавања (ЕСРП) у процесу приступања Републике Србије ЕУ“, која је данас одржана у Палати Србија.


С обзиром на то да је ЕСРП стратешки документ који се односи на тржиште рада и запошљавање, Иванишевић је представио активности које је ресорно министарство предузело ради испуњења циљева тог документа. Државни секретар је констатовао да је смањена стопа незапослености у односу на 2014. годину са 19,2% на 15,2%, и да је усвојен предлог измена и допуна Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености. Он je подсетио да је Влада усвојила и Национални акциони план запошљавања за 2017. годину. Ненад Иванишевић је истакао да ће Министарство за рад и у наредном периоду, у сарадњи са свим релевантним актерима, јачати улогу политике запошљавања и социјалне политике.
Влада Републике Србије усвојила је ЕСРП у јуну ове године. Тај документ је замишљен као стратешки процес који ће пратити процес европских интеграција у области социјалне политике и запошљавања.