Aa

Aa

Одржан свечани пријем поводом Дана Народне Републике Кине

Одржан свечани пријем поводом Дана Народне Републике Кине

Одржан свечани пријем поводом Дана Народне Републике Кине

Читај ми

Поводом обележавања националног празника - Дана Народне Републике Кине, одржан је свечани пријем у амбасади ове земље, ком је присуствовао председник Републике Србије Александар Вучић,  премијерка Ана Брнабић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

 

Председник Србије Александар Вучић рекао да је "поносан на пријатељство" две земље, да ће оне успети да очувају братске и пријатељске односе и да Србија, без обзира на притиске којима буде изложена, "неће доводити у питање пријатељство са Кином".

 

"Нису лака времена иза нас, вероватно су још тежа испред нас, али у њима морамо да докажемо наше пријатељство“, рекао је Вучић и поручио: "Живело челично пријатељство Србије и НР Кине".

 

Амбасадорка Чен Бо захвалила је председнику Вучићу и представницима Владе Србије, што ће заједно прославити кинески национални празник.

 

"За мене и моје колеге је велика част што сте дошли данас да заједно прославимо Дан државности Кине и то у потпуности показује да придајете велику пажњу односима две земље", рекла је Чен.

 

Народна Република Кина основана је 1. октобра 1949. године и тај дан обележава се као национални празник.