Aa

Aa

Одржан Семинар о систему колективних жалби у оквиру Ревидиране социјалне повеље

Одржан Семинар о систему колективних жалби у оквиру Ревидиране социјалне повеље

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас на Семинару о систему колективних жалби у оквиру Ревидиране социјалне повеље, најважнијег документа Савета Европе који се односи на област радних и социјалних права.


Иванишевић је на скупу нагласио да се у политици коју води Влада Републике Србије увек води рачуна о заштити радних и социјалних права, али и о одрживости система социјалне заштите. Ресорно министарство, према његовим речима, вољно је да настави и даље са унапређивањем корпуса тих права. Државни секретар је истакао и да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања завршило анализу законодавства и праксе у нашој земљи, да би се током следеће године ратификовали чланови 27 и 31 Ревидиране социјалне повеље.
Члан Европског комитета за социјална права Савета Европе, Франсоа Вандам, похвалио је посвећеност и труд државних органа када је реч о смањењу социјалних тензија и промовисању политичког консензуса.