Aa

Aa

Однос Србије према мигрантима поштован у целом свету

Однос Србије према мигрантима поштован у целом свету

Читај ми

ЖЕНЕВА - Однос Србије према мигрантима поштован је у целом свету, поручио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и истакао да ће Србија и следеће године моћи да рачуна на значајна буџетска средства од УНХЦР.

Вулин се у Женеви састао са високим комесаром УНХЦР за избеглице Филипом Грандијем, са којим је разговарао о последицама мигратнске кризе и помоћи Србији од стране УНХЦР.

Министар каже да је поступање Србије према мигрантима још једном наишло на највише могуће похвале.

УНХЦР, како наводи, сматра да је Србија пример како се треба односити према мигрантима и како се може бити одговоран, како према мигрантима, тако и према сопственом становништву.

"УНХЦР ће наставити да подржава Србију и следеће године ћемо, такође, моћи да рацунамо на знацајна будзетска средства која це нам омогућити да се хумано понашамо према мигрантима, али исто тако и да водимо рачуна о буџетским оптерећењим Владе Србије", навео је Вулин.

Каже да је високи комесар за избеглице са задовољством прихватио позив да посети Србију и да се и сам увери како да Србија уме да се односи и према мигрантима и према сопственом становништву.

"Начин на који смо се борили са последицама мигрантске кризе изазива поштовање у читавом свету, али и разумевање да Србија не може и не сме да остане сама у односу са последицама мигрантске кризе и да за то мора да добије помоћ. УНХЦР це наставити да нам помазе и за то сам веома захвалан", каже Вулин.

Вулин и Гранди састали су не на маргинама 67. заседања Извршног комитета УНХЦР-а, које се од 3. до 7. октобра одржава у Женеви.