Aa

Aa

Обреновац се убрзано чисти и дезинфикује

Обреновац се убрзано чисти и дезинфикује

Читај ми

БЕОГРАД - У Обреновцу и данас војска и грађани са улица избацују велике количине смећа, врше се дезинфекција и асанација терена, а ту је и стотинак волонтера који су са министром рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александром Вулином дошли да помогну.

Волонтери су задужени за чишћење Основне школе "Посавски партизани" у којој је поплавни талас читав инвентар претворио у ђубре, а потом ће, како је рекао Вулин бити на располагању локалној самоуправи и представницима војске да наставе са радом где треба.

"Верујемо да је ово добар пример и може све ово да се заврши без нас, али не може да се заврши без Србије", рекао је Вулин.

Вулин је истакао и да свако треба да да свој допринос - и синдикати и политичке партије, удружења послодаваца, како би помогли у санирању штете.

Према његовим речима, то је неопходно урадити јер су штете превелике да би држава Србија могла да их надокнади само новцем.

Вулин је рекао и да се размишља и о покретању јавних радова и да је формирана и канцеларија која ће се бавити само поплавама.

"Нико неће остати без крова над главом, нико неће остати без имовине коју је изгубио... не можемо све да надокнадимо, али оно што је најважније и најбрже хоћемо", рекао је Вулин.