Aa

Aa

Обележено 65 година рада Савеза за церебралну и дечију парализу Београда

Обележено 65 година рада Савеза за церебралну и дечију парализу Београда

Обележено 65 година рада Савеза за церебралну и дечију парализу Београда

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић присуствовала је обележавању 65 година рада Савеза за церебралну и дечију парализу Београда, где је истакла да су Министарство и тај савез дугогодишњи партнери у стварању Србије једнаких могућности за све њене грађане.

 

„Изузетно сам поносна на наш заједнички рад на стварању Србије без баријера. Ви својим радом сваки дан показујете да не постоје никакве препреке уколико се удружимо и заједно радимо“, рекла је Кисић и додала да су врата Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања увек отворена за особе са церебралном и дечијом парализом. 

 

Министарка Кисић је указала на залагање Савеза у повећању запослености особа са инвалидитетом, будући да је тај савез основао предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Сунце ЦДП д.о.о Београд, које запошљава 15 особа са инвалидитетом.

 

Проф. др Кисић је нагласила да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања континуирано подржава рад овог савеза и да је у 2022. и 2021. години издвојило око 10 милиона динара за субвенције зарада особа са инвалидитетом, реконструкцију просторија и реализацију различитих активности намењених особама са инвалидитетом.

 

Савез за церебралну и дечију парализу Београда је поводом 65 година рада министарки Кисић и помоћници министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљани Барошевић уручио захвалницу за сарадњу и помоћ на релизацији пројеката и активности.

 

Секретарка Савеза Дилбера Сарајлић захвалила је министарки Кисић и помоћници Барошевић на сарадњи у циљу да особе са церебралном и дечијом парализом имају квалитет живота као и остали грађани.