Aa

Aa

Обележена годишњица од Нато агресије

Обележена годишњица од Нато агресије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на међународној конференцији под називом „Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“ у Дому Војске Србије, у Београду, поводом обележавања 20 година од Нато агресије.

 

Тим поводом Ђорђевић је поручио да Нато агресија не сме да се заборави, да о њој мора да се прича како би и будућа поколења научила како да се то више никада не понови, ни Србији, нити било где у свету.

 

„Ниједан народ не заслужује да доживи то што смо ми тада. Та агресија није трајала само 78 дана, последице су и данас присутне. Страдање око 3.000 људи, војника, полицајаца, недужних и деце, нажалост није коначан, јер се они још броје, као и нестали, али и људи који још увек умиру због последица од бомбардовања које утичу на здравље“ рекао је министар и истакао, цитирајући покојног патријарха Павла, да треба праштати, али не треба заборавити.

 

Министар је, такође, истакао да је Република Србија слободарска земља, која је спремна да одбрани сваки део своје територије и додао да је чињеница увек бирала праву страну, страну победника.

 

„Влада Републике Србије и наш председник Александар Вучић воде слободарску политику.  Нећемо дозволити да се српском народу поново деси оно што се дешавало у прошлости“, навео је Ђорђевић.