Aa

Aa

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

Читај ми

Поводом обележавања Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић положила је данас, у име Владе Републике Србије, венац приликом државне церемоније одавања почасти у оквиру комплекса Гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату.

 

Поред министарке Кисић Тепавчевић, венце су положили и председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, представници СУБНОР-а Србије и потомци.

 

Венце су, такође, положили и амбасадори и представници Руске Федерације, Републике Белорусије, Републике Азербејџана, Републике Казахстана и Републике Јерменије.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је том приликом истакла да Србија данас обележава велики дан.

 

“Наша земља је поднела велике жртве у Другом светском рату и зато смо ми данас овде, да кажемо велико хвала и изразимо вечно поштовање за све који су свој живот дали да бисмо ми живели у слободи и миру. Нека им је вечна слава и хвала“, рекла је министарка Кисић Тепавчевић. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је у спомен књигу уписала: „Нека је вечна слава и хвала свима вама који сте свој живот дали да бисмо ми данас живели у слободи и миру“.