Aa

Aa

ОБЕЛЕЖАВАЊА 79. ГОДИШЊИЦЕ ОД ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

ОБЕЛЕЖАВАЊА 79. ГОДИШЊИЦЕ ОД ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

ОБЕЛЕЖАВАЊА 79. ГОДИШЊИЦЕ ОД ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће сутра 12. априла државну церемонију полагања венаца и одавања почасти, поводом обележавања 79. годишњице од пробоја Сремског фронта.  Државна церемонија биће одржана у Спомен – комплексу „Сремски фронт“ Адашевци код Шида.

 

У оквиру церемоније обележавања у 11.15 часова биће одржан помен у цркви Светог Стефана Штиљановића, након чега ће у 12 часова започети свечана церемонија полагања венаца.

 

Након полагања венаца и културно-уметничког програма, присутнима ће се испред Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије обратити државни секретар Министарства Зоран Антић, као и председник Општине Шид Зоран Семеновић и председник СУБНОР Србије генерал Видосав Ковачевић.

 

Венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Аутономне Покрајине Војводине, Сремског управног округа, Сремске Митровице, Општине Шид, ОШ „Сремски фронт“, СУБНОР-а, као и делегације удружења бораца и ветеранских удружења,  удружења грађана и представници дипломатског кора у Р. Србији.