Aa

Aa

Нови сајт Министарства, прилагођен особама са инвалидитетом, кренуо са радом

Нови сајт Министарства, прилагођен особама са инвалидитетом, кренуо са радом

Читај ми

Нови сајт Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, прилагођен особама са посебним потребама, званично је кренуо са радом у петак 01. фебруара, 2019. године, а поред доступности садржаја интернет презентације на свим уређајима, одликује га и лакоћа коришћења.

 

Приликом израде први приоритет био је одговарајући приказ посетиоцима без обзира са ког уређаја приступају презентацији. Све опције доступне на интернет презентацији могу се користити на десктоп рачунарима, таблетима и осталим мобилним уређајима.

 

Поред стандардних уређаја у употреби, нови сајт је прилагођен и специјалним уређајима који служе за читање екрана, која је као додатна опција имплементирана у функционалност "Читај ми" и може помоћи и уколико нисте за рачунаром који има додатни софтвер за читање са екрана.

 

На сајту је сав садржај доступан и у ћириличном и латиничном писму, а сама претрага је могућа коришћењем оба писма без разлике у резултатима, олакшавајући проналажење садржаја без потребе да се мења писмо уноса на уређају.

 

Приликом израде такође је вођено рачуна о брзини и приказу сајта уз што мање преноса података.

 

Министарство ће наставити да ради на развијању и унапређењу услуга подршке усмерене ка свим грађанима, с посебном пажњом када су у питању особе са инвалидитетом и њихове потребе.