Aa

Aa

Нове куће за социјално угрожене породице у целој Србији

Нове куће за социјално угрожене породице у целој Србији

Нове куће за социјално угрожене породице у целој Србији

Читај ми

Министарство за рад, запошавање, борачка и социјална питања у наредном периоду у сарадњи са хуманитарним пројектом – серијалом „Кућа од срца“, помоћи ће социјално угроженим породицама на територији Републике Србије и изградити им нове куће.

 

Поводом тога министар Зоран Ђорђевић и аутор емисије хуманог карактера „Кућа од срца“  Жарко Лазић потписали су Меморандум о сарадњи. Том приликом договорено је да кућу прва добије породица из села Реткоцев, општина Медвеђа која броји дванаест чланова, од тога десеторо деце, а живе у јако тешким условима.

 

Како је министар истакао, кућа у којој ова породица живи је у веома лошем стању, нема воде ни купатила и живот у таквим лошим условима не сме да има ниједна породица у Србији, те ће се заједничким снагама Министарства, “Kуће од срца” и руководством Општине Медвеђа овој породици у што краћем периоду саградити потпуно нова кућа. 

 

„Како наглашава и председник Србије Александар Вучић, боља демографска слика Србије и већи наталитет приоритет су рада Владе Србије и у наредном периоду. Желимо да свим родитељима помогнемо да својој деци пруже безбрижно и срећно одрастање чиме ће имати веће могућности за бољи живот у будућности“, рекао је Ђорђевић.

 

Екипа серијала “Kућа од срца” која већ седам година ради на збрињавању најугроженијих породица на територији Републике Србије захвалила је ресорном министарству на подршци истакавши да је циљ ове сарадње да угрожене породице буду стамбено збринуте, материјално потпомогнуте, враћене у образовни систем, што ће резултирати ресоцијализацијом свих чланова породице уз акцентовање на најмлађе чланове друштва.