Aa

Aa

Новац за обнову од 15. јула

Новац за обнову од 15. јула

Читај ми

Београд – Министар  Александар Вулин најавио је да ће новац који је држава сакупила за обнову земље почети да се користи након доношења закона о обнови земље.

Како је најављено, тај закон би требало да буде буде усвојен до 15. јула.

Он је рекао да ипак државни новац не може да се користи ни по чијем нахођењу, већ да мора да се сачека закон и да се донесу одговарајуће одлуке и да ће онда бити прецизно утврђена динамика обнове кућа, помоћи малим привредницима...

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је казао да ће свакако куће бити обновљене до зиме.

"Ова држава није толико ни неспособна ни сиромашна да ће било ко дочекати зиму без крова над главом", поручио је Вулин.

Према његовим речима, постоје бројни проблеми које треба решити, као на пример питање плаћања рачуна за струју, пореза на имовину, с обзиром да грађани у поплављеним областима нису били у својим кућама.

Вулин је пре разговора са грађанима имао састанак са председником општине Обреновац Мирославом Чучковићем и члановима Удружења ветерана инвалида ратова од 1990. и Удружења ратних војних инвалида свих ратова из Обреновца којима је уручио два рачунара и канцеларијски материјал.

Вулин је рекао да се још није нормализовала ситуација у Обреновцу и да се више не сме дозволити, као што је сазнао, да је један инвалид из Обреновца, који нема обе ноге, сам морао да чисти своју поплављену кућу, упркос томе што је нудио новац људима да му помогну у томе.