Aa

Aa

Нема празника за запослене у социјалној заштити

Нема празника за запослене у социјалној заштити

Читај ми

БЕОГРАД - Данас је празник, али за запослене у социјалној заштити нема празника и докле год постоје људске потребе, они који воде рачуна о тим потребама, за њих је потпуно свеједно да ли је празник, радни или нерадни дан, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Он је, приликом обиласка Прихватилишта за одрасле и старе у Београду нагласио да сви запослени у социјалној заштити знају да за њих постоји само један критеријум, а то је људско биће - како му помоћи, учинити живот лакшим, бољим и безбеднијим.

"Зато се данас захваљујем свим запосленим у социјалној заштити, јер показујемо да за нас не постоји празник, дан када не треба да бринемо о потребама других људи, а свим грађанима Србије желим срећан Бадњи дан, да стварамо Србију у којој вреди живети", рекао је министар.

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић нагласио је да је град Београд, који је иначе оснивач Прихватилишта за одрасле и старе, у буџету за прошлу и ову годину планирао више од 80 милиона динара за функционисање тог прихватилишта и да је у плану да се тај објекат прошири, реконструише и да на тај начин добије већи капацитет у односу на онај који данас има.

"Потребни су већи капацитети, тога смо свесни и сигурно да ћемо већ у овој години имати завршени пројекат и отпочети саму реконструкцију Прихватилишта. Овде се не налазе само особе из Београда, већ овде долазе из целе Србије. У овом центру који ради 24 сата дневно и где су капацитети више од 100 људи које може да прими на дневном нивоу, у ванредним околностима, прима и више и данас овде имамо око 150 корисника", рекао је Младеновић.

В.Д. директора Прихватилишта Првослав Николић рекао је да је његова установа прошле године збринула 568 корисника, а да ће ове године збринути и више.

"Ми смо у обавези да примимо сваку особу у стању хитне социјалне потребе. Што је Ургентни центар у здравству, то смо ми у социјалној заштити. Ми овде имамо много корисника који имају решено стамбено питање и, или солидне пензије, али нису у стању да се брину о себи. Ми смо прелазна институција за решавање тог проблема", рекао је Николић.

Истиче да је једини проблем капацитет и да очекује да ће се у другој половини године радити реконструкција и надоградња, те ће бити повећан.