Aa

Aa

Неће се штедети када су у питању деца

Неће се штедети када су у питању деца

Читај ми

ВЛАДИЧИН ХАН - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас у Владичином Хану да се неће штедети када су у питању деца и подсетио да трећина државног буџета одлази на социјална давања.

Вулин је рекао да ниједан динар није смањен када су у питању социјална давања у овим тешким економским условима и да је то нешто што треба ценити.

Он је додао да је циљ државе да деца живе боље и да се очекују значајне инвестиције у Владичином Хану што би побољшало живот општине и што ће неке, који ће бити уведени у рад, скинути са социјалне помоћи.

У Владичином Хану се очекује отварање погона турске фабрике "Џинси", а на питање да ли се може очекивати долазак још неког инвеститора, Вулин је рекао да је то питање уређења читаве државе како би била прихватљива за инвеститоре почев од Закона о раду, преко Закона о планирању и изградњи до позиција локалних самоуправа.

Он је указао да у погледу радне снаге морамо водити рачуна која су то занимања која ће нам требати у будућности.

Наводећи пример тесара, турског држављанина, који је недавно погинуо на градилишту Коридора 11 код Чачка, министар је рекао да је на констатацију да ли нам је било неопходно да запошљавамо тесаре из Турске утврђено да на евиденцији Националне службе за запошљавање у Чачку нема ниједног тесара.

Говорећи о помоћи државе Владичином Хану и општинама на југу Србије у отклањању последица поплава, Вулин је рекао да је Центар за социјални рад добио инструкције за деловање у ванредним ситуацијама, да су сви корисници социјалне помоћи и хранитељске породице збринуте и да им је обезбеђена помоћ.

Када је реч о отклањању последица поплава, навео је он, то је питање на коме ради држава, она ће помоћи свима и нико није заборављен.

Вулин је у Владичином Хану посетио Дневни боравак за децу и младе са сметнајма у развоју којима је уручио пригодне поклоне.

Министар је присуствовао и приредби у оквиру хуманитарне акције коју су организовали Удружење "Зивотна помоћ" из Врања и општина Владичин Хан на којој је, такође, уручио поклоне деци из социјално најугроженијих породица, хранитељских породица и деци са посебним потребама.

Вулин је ученику Гимназије "Јован Скерлић" Жељку Ристићу, као младом таленту, поклонио гитару.

Министар је разговарао и са руководством Пчињског округа, општине Владичин Хан, Центра за социјални рад, Фонда ПИО из Врања, НСЗ и Одељења Инспекције рада за Пчињски округ.