Aa

Aa

Неће бити мењан Закон о раду

Неће бити мењан Закон о раду

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да се Закон о раду неће мењати и да је формирана радна група која се бави анализом, као и ефектима примене тог закона и усклађености са европским прописима.

"Не мењамо Закон о раду, формирана је радна група која се бави анализом ефеката његове примене, усклађености са европским препорукама, али и другим законима и оном што је најважније његовом остваривању у животу", рекао је Вулин.

Он је, на представљању годишњег извештаја о раду тог министарства, рекао да је у плану доншење Закона о социјалном предузетништву, Закона о агенцијама за привремено запошљавање радника, као и закона којим ће бити дефинисани услови за запошљавање радника у иностранству.

На питање шта сматра највећим успехом у претходних годину дана рада, Вулин је рекао да је министарство успело да уштеди 1,8 милијарди динара без умањења и једног права корисника у области социјалне заштите, као и то што је потписан колективни уговор у области социјалне заштите.

Вулин је казао и да је унапређен рад Социјално-економског савета.

На питање шта сматра неуспехом, он је рекао да неуспехом сматра то што није успео да изврши снажнији утицај на социјалне партнере да се у Закон о раду унесе и део који се односи на рад агенција за привремено запошљавање радника.
"Одговорност је моја и исправићемо је ове године", поручио је Вулин.