Наставак успешног одговора на мигрантску кризу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је о наставку сарадње у домену мигрантске кризе са заменицом менаџера Регионалног поверилачког фонда Европске уније (МАДАД фонд) госпођом Данијел Кеулен и заменицом шефа Делегације ЕУ у Србији госпођом Матејом Норчич Штамцар.

 

Министар је истакао да је Европска унија кључни партнер Републике Србије када је у питању процес управљања мигрантском/избегличком кризом, као и да је даљи наставак сарадње неопходан фактор у наставку успешног одговора Србије на миграције.

 

„Сарадња ЕУ и Министарства највише резултата донела је у области помоћи систему социјалне заштите за побољшање квалитета бриге и заштите рањивих категорија становништва, посебно малолетника без пратње и због тога смо веома захвални МАДАД фонду“, рекао је министар Ђорђевић.

 

Према речима министра, помоћ међународних партнера у јачању квалитета социјалних услуга веома је важна како би Србија наставила да пружа квалитетан и активан живот мигрантима и избеглицама у нашој земљи.

 

Заменица менаџера МАДАД фонда госпођа Данијел Кеулен нагласила је да је Србија важан партнер ЕУ када је у питању управљање миграцијама и успостављање оквира за безбедне, уређене и регуларне миграције у циљу регулисања глобалног управљања и координације по питању међународних миграција.