Aa

Aa

Наставак сарадње Турске и Србије и у наредном периоду

Наставак сарадње Турске и Србије и у наредном периоду

Наставак сарадње Турске и Србије и у наредном периоду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Заим Реџеповић разговарали су са амбасадором Турске Танжу Билгичем о унапређењу досадашње сарадње и реализацији пројеката који су у току, као и о завршним радовима на изградњи Материнског дома у ком ће бити смештене труднице и мајке са децом. 

 

„Изградња овог дома је још један од успешних пројеката Србије и Турске, али и корака ка даљем унапређењу сарадње наше две земље. Верујем да ће се сарадња кретати узлазном путањом и унапређивати кроз сарадњу и на неким новим пројектима“, рекао је Ђорђевић и додао да се завршетак радова очекује крајем марта.

 

Приликом последње посете Тутину, министру Ђорђевићу и државном секретару Реџеповићу, грађани су предочили и проблем који имају, а у вези је са застојем радова на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин, које спроводи турска компанија.

 

Министар Ђорђевић и државни секретар су амбасадору предочили да хитно реагује и разговара са представницима локалне самоуправом, како би се у што краћем року утврдили и отклонили разлози због којих је дошло до застоја на изградњи.

 

„Влада Србије залаже се за унапређење услова живота грађана Србије у свим деловима земље и желимо да то осете и становници Новог Пазара, Тутина и околних места. Реконструкција пута је само једна од многих покренутих идеја и пројеката које имамо за становнике овог краја наше земље, јер нам је циљ да они заиста осете бољитак живота у многим сферама, за шта се посебно залаже и председник Републике Србије Александар Вучић“, рекао је министар и додао да је неопходно и да локална самоуправа реагује по овом питању и у договору са турском компанијом отклони све потешкоће, како би грађани у што краћем року добили нови пут.

 

Амбасадор Турске Танжу Билгич истакао је да је, када је у питању изградња пута Нови Пазар – Тутин, турска страна урадила све што је било договорено и да ће се лично заложити и разговарати са представницима локалне самоуправе, да се проблеми уклоне у што краћем року, јер, како је истакао његова земља већ дуго са Србијом успешно сарађује. Захвалио је министру Ђорђевићу на залагању и подршци коју пружа у циљу унапређивања односа ове две земље.