Aa

Aa

Наставак сарадње са са Немачком организацијом за међународну сарадњу

Наставак сарадње са са Немачком организацијом за међународну сарадњу

Наставак сарадње са са Немачком организацијом за међународну сарадњу

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић,, директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић, Данијела Функе, директор ГИЗ Србија и  Франц Јозеф-Бац, вођа програма Миграције за развој III (МПЕ)  потписали су нови, трећи у низу, Споразум о реализацији пројекта техничке сарадње чиме су створени услови за наставак досадашње успешне сарадње.

 

У наредном програмском периоду у фокусу ће бити реализација активности које доприносе успешном социјално – економском укључивању повратника и локалног становништва у складу са идентификованим потребама на нивоу јединица локалних самоуправа, а кроз спровођење посебно креираних мера подршке усмерених ка унапређењу њиховог социјалног статуса и делотворног економског оснаживања.

 

Такође, наставиће се даљим развојем услуга које пружа ДИМАК, а који представља прву тачку за информисање и упућивање корисника Програма на најадекватније, по мери скројене, индивидуалне мере подршке.

 

Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ пружиће подршку у виду  техничке експертизе, организације актива размене искустава и финансијски подржати развој иновативних приступа политике запошљавања на локалном нивоу.