Aa

Aa

Наставак сарадње Министарства и Међународног центра за развој миграционих политика

Наставак сарадње Министарства и Међународног центра за развој миграционих политика

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са генералним директором Међународног центра за развој миграционих политика (ICMPD) и бившим вицеканцеларом Аустрије  Михаелом Шпинделегером.

 

Министар Ђорђевић је нагласио да је Република Србија дала важан допринос европском одговору на изазове које је донела мигрантска криза, те да је преузимањем свог дела одговорности, а у складу са свим националним и међународним стандардима о заштити људских права, показала да може да буде пример и многим државама чланицама Европске уније.

 

Ђорђевић је посебно нагласио активности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања када је у питању брига и заштита најрањивијих категорија мигрантске популације као што су деца, жртве насиља, трговине људима и малолетници без пратње.

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће да буде активан партнер Међународном центру за развој миграционих политика, са посебним нагласком на сарадњи у области развоја политика заштите рањивих категорија пре свих жена и деце“, рекао је Ђорђевић и захвалио госту на посети.  

 

Михаел Шпинделегер захвалио се министру Ђорђевићу на добродошлици и представио планове за отварање регионалне канцеларије Међународног центра за развој миграционих политика у Београду и изразио жељу да се унапреди сарадња његовог центра и органа Републике Србије у циљу јачања капацитета за доношење и спровођење политика у области управљања миграцијама.