Aa

Aa

Наставак преговора о Споразуму о социјалном осигурању између Србије и Грчке

Наставак преговора о Споразуму о социјалном осигурању између Србије и Грчке

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин састао се данас у Атини са министром правде, транспарентности и људских права Републике Грчке, Харалампасом Атанасијуом.

Министар Вулин је изнео интерес наше стране да се обнове преговори о Споразуму о социјалном осигурању између две земље, чија је последња рунда одржана 2009. године, истакавши значај споразума за решавање суштинских питања за српске држављане који живе у Грчкој и грчке држављане који живе у Србији.

Министар Вулин се захвалио Атанасију на принципијелном ставу Грчке о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, као и на подршци Атине процесу евроинтеграција Републике Србије, посебно током недавно завршеног председавања Саветом ЕУ.

Министар правде Грчке се сложио са предлогом Србије да се обнове преговори о Споразуму о социјалном осигурању између две пријатељске земље о чему ће обавестити министра рада, Јаниса Вруциса, и обећао да ће лично подстаћи његово што скорије потписивање. Атанасију је нагласио да се питањем Косова и Метохије баве премијер и потпредседник Владе и да Грчка остаје при ставу о непризнавању једнострано проглашене независности. Грчки министар је нагласио да ће његова земља наставити снажно да подржава европску перспективу Србије јер жели да Србија што пре и званично постане члан велике европске породице.