Aa

Aa

Наменска средства за развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу

Наменска средства за развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу

Наменска средства за развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписало је са представницима 146 локалних самоуправа уговоре о наменским трансферима, којима је за развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу опредељено 500 милиона динара. 

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић рекла је да је расподела средстава локалним самоуправама пример заједничког рада на развоју услуга социјалне заштите и усмеравања подршке онима којима је помоћ најпотребнија.

 

„Надамо се да ће до краја године бити обезбеђена и додатна финансијска средства за овакву врсту подршке, пошто се показало да овакав начин рада и наменски трансфери итекако дају резултате“, истакла је министарка Кисић.

 

Проф. др Кисић је нагласила је да је, имајући у виду досадашње реализације наменских средстава, видљиво да је сваки динар уложен тамо где је било потребно и да је сигурна да ће тако бити и ове године.

 

Помоћница министра у Сектору за социјалну заштиту Биљана Зекавица подсетила је да је ово седма година како се додељују наменска средства за развој услуга социјалне заштите и да је охрабрујуће то што су тиме услуге социјалне заштите унапређене.

 

„То значи да смо успели да остваримо заједнички циљ, да услуга дође у праве руке, до оног корисника коме је помоћ потребна“, истакла је Зекавица и додала да је путем наменских трансфера обезбеђен партнерски однос успостављања нових услуга и развоја целог система социјалне заштите.