Aa

Aa

Националној организацији особа са инвалидитетом Србије уручено 3.000 заштитних маски

Националној организацији особа са инвалидитетом Србије уручено 3.000 заштитних маски

Националној организацији особа са инвалидитетом Србије уручено 3.000 заштитних маски

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић уручили су данас 3.000 заштитних маски Националној организацији особа са инвалидитетом Србије, које ће бити прослеђене савезима широм Србије.

 

„Желели смо да, у име ресора којим руководим, донирамо 3.000 заштитних маски, које ће, верујем, додатно заштитити чланове ове организације од заразне болести COVID-19 и омогућити им безбедан рад “, објаснио је Ђорђевић. 

 

Према речима министра Ђорђевића, тема састанка, између осталог, била је и унапређење положаја особа са инвалидитетом. 

 

„С обзиром на то да је у плану израда новог Закона о социјалној заштити, а у жељи да побољшамо положај особа са инвалидитетом, договор је да у изради новог закона учествује и  представник Националне организацији особа са инвалидитетом Србије“, истакао је Ђорђевић и додао да ће и у будуће ресорно Министарство наставити са пружањем подршке организацији.

 

Министар је овом приликом подсетио да је у условима ванредних околности Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања бринуло о свим грађанима подједнако те да је покренуло и Вибер канал „Министарство рада – ОСИ“, како би  свакодневно било у комуникацији са савезима и удружењима особа са инвалидитетом, благовремено их информишући о свим актуелним дешавањима и битним информацијама из надлежности ресорног Министарства. 

 

Извршна директорка НООИС-а Иванка Јовановић истакла је да је ово друга донација по реду од увођења ванредног стања и изразила захвалност на несебичној подршци коју пружа ресорно Министарство. 

 

„Ова донација је веома значајна за наше чланове у условима епидемије и суочавања са могућностима заразе, јер су особе са инвалидитетом, нажалост, и даље једна од најугроженијих група када је у питању вирус COVID-19“, објаснила је извршна директорка. 

 

Уговор о донацији потписали су министар Зоран Ђорђевић и извршна директорка НООИС-а Иванка Јовановић, а уручењу 3.000 заштитних маски присуствовао је и председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и потпредседник НООИС-а Михаило Пајевић.

 

Национална организација особа са инвалидитетом Србије НООИС основана је 22. јула 2007. године као „кровна” организација инвалидског покрета у Републици Србији, заступа заједничке интересе и потребе свих особа са инвалидитетом и говори у име око 800.000 особа са инвалидитетом и/или њихових правних заступника.