Aa

Aa

На Донаторској вечери за децу прикупљено 100.000 евра

На Донаторској вечери за децу прикупљено 100.000 евра

Читај ми

БЕОГРАД - Донаторска вечера за помоћ деци у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду и Дому за децу и омладину ометену у развоју "Сремчица", одржана је вечерас у Београду и том приликом је прикупљено око 100.000 евра у новцу и роби.

Домаћин Донаторске вечере било је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, уз подршку Министарства привреде и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алекасандар Вулин реако је да су донатори показали да брину о деци и омладини. "У времену када имамо мало времена и за оно до чега нам је највише стало, а то су соптсвене породице, ви сте одвојили своје време да будете овде", рекао је Вулин донаторима у хотелу "Фалкенштајнер".

Он је истакао да се снага друштва не мери по томе колико су успешни они најуспешнији, већ како живе најслабији којима је помоћ највише потребна. "Уз успех иде одговорност, а уз одговорност иде и хуманост", реако је Вулин.

Министар привреде Жељко Сертић истакао је да сваки динар уложен у малишане, којима је помоћ потребна, није само материјална вредност већ је више од тога. "Много је важнија срећа коју сте удахнули тој деци, јер када вам се то дете насмеје или вас пољуби, видећете колико је та срећа велика", рекао је Сертић.

Државна секретарка у Министарству трговине Татјана Матић захвалила се донаторима "што су у изазовним временима дали свој допринос". "Кроз однос према слабијима показујемо колико смо зрели и колико смо људски напредовали", рекла је Матићева.

Донаторској вечери су присуствовали бројни предсатвници домаћих и страних компанија које послују у Србији.