Aa

Aa

Министру Ђорђевићу уручено признање Кнесет-а и Министарства иностраних послова Израела

Министру Ђорђевићу уручено признање Кнесет-а и Министарства иностраних послова Израела

Читај ми

Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу уручена је повеља за изузетан допринос јачању међудржавних односа и културних веза између Србије и Израела, а реч је о признању које додељује Kнесет, односно парламент Израела и Министарство иностраних послова те земље.

 

Министар Ђорђевић је изразио задовољство и истакао да му је велику част указао парламент и Министарство иностраних послова Израела тиме што је баш он један од пет добитника.

 

„Република Србија и Држава Израел имају добру сарадњу на свим пољима, и надам се да ће се пријатељство наше две земље у наредним годинам још више учврстити“, рекао је министар Ђорђевић и захвалио на овако значајном признању.

 

Амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Kам је рекла да Србија и Израел имају богат дијалог, значајну трговинску размену уз велике инвестиције и сарадњу у разним областима, али да та достигнућа не би требало сматрати "готовом чињеницом".

 

"Зато ова свечаност има за сврху додељивање признања, као захвалност Израела онима који у Србији раде на свему томе", додала је она.

 

Повеље су поред министра добили и потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић, градски менаџер Горан Весић, диригент Стефан Зекић и Софија Француски Леви.

 

Након доделе признања у Народном позоришту одржан је концерт "Музиком и сећањем за пријатељство међу народима", поводом обележавања Међународног дана Холокауста.