Aa

Aa

Министру Ђорђевићу уручена захвалница Савеза слепих

Министру Ђорђевићу уручена захвалница Савеза слепих

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, примили су захвалнице за континуирану подршку слепим и слабовидим особама и велики допринос раду Савеза слепих Србије, на завршној свечаности Савеза слепих, поводом краја пословне и календарске године.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је један од приоритета рада Министарства био и остао побољшање услова живота особа са инвалидитетом.

 

„Желимо да особе са инвалидитетом знају да Влада Републике Србије брине о њима и да могу увек да рачунају на континуирану подршку. Све што смо до сада урадили, велика медијска кампања и пројекти, а посебно пројекат Ј=ДНАКИ, већ су дали добре резултате. Верујем да ће наредних година бити још бољих ефеката и да ћемо успети да изградимо друштво које ће бити по мери свих грађана“, рекао је Ђорђевић и додао да верује да ће и у наредном периоду сарадња са Савезом слепих бити још продуктивнија, а да ће се постигнутим резултатима сви заједно поносити.

 

Министар је напоменуо да је потребно још више подстаћи запошљавање особа са инвалидитетом истакавши да они често своје послове обављају боље и одговорније и од особа без инвалидитета. Као пример тога, навео је слепог младића који ради у Министарству, и који је завршио Дипломатску академију као један од најбољих полазника, на предлог Министарства.

 

„Наредне године, за побољшање положаја особа са инвалидитетом, у буџету имамо 50 милиона више у односу на текућу годину, а лично ћу се залагати да се сваке године обезбеди више средстава“, напоменуо је Ђорђевић.

 

Министар Ђорђевић уручио је председнику Савеза слепих Милану Стошићу и извршној директорки НООИС-а Иванки Јовановић захвалницу, односно коверту и маркице са симболима кампање „Ј=ДНАКИ“ на стоном клариту.

 

На крају, министар је свима пожелео срећне божићне и новогодишње празнике, срећу и успех у раду и поручио да ће се Влада Србије трудити да испуни све њихове жеље, јер жели да буде потпуно задовољна положајем особа са инвалидитетом у Србији.