Aa

Aa

Министарству донирано 10.000 хигијенских заштитних маски

Министарству донирано 10.000 хигијенских заштитних маски

Министарству донирано 10.000 хигијенских заштитних маски

Читај ми

Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Будућност пет“ из Јагодине упутило је још једну донацију Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у виду 10.000 хигијенских заштитних маски за једнократну употребу на име помоћи у борби против заразне болести COVID-19.

 

Уговор о донацији потписали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Драган Нешић.

 

Министар Ђорђевић захвалио је овом предузећу на упућеној донацији истакавши да је она од изузетног значаја за додатну заштиту од корона вируса, поготово сада када се људи више крећу, с обзиром да је укинуто ванредно стање.

 

„Ово није први пут да предузеће Будућност пет донира заштитну опрему у борби против вируса COVID-19. Они су дали свој допринос у борби коју води готово цео свет, и драго ми је да су препознали значај помоћи у овој ситуацији. Надам се да ће број оних који донирају само расти, јер то што је укинуто ванредно стање не значи да је епидемија завршена, верујем да то сви имају у виду. Заједно треба да наставимо да се трудимо да поштујемо све прописане мере Владе Србије и заштитимо себе и друге“, рекао је Ђорђевић.

 

Директор предузећа „Будућност пет“ Драган Нешић истакао је да му је задовољство што је његова компанија, тачније његови запослени, могли својим радом, односно израдом заштитних маски, да помогну у пружању боље заштите грађана Србије у борби против корона вируса. Како каже, нада се да ће маске бити прослеђене онима којима највише требају и да ће служити сврси којој су и намењене.