Aa

Aa

Министарство потписало Протокол о волонтирању са деканима 10 факултета

Министарство потписало Протокол о волонтирању са деканима 10 факултета

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Протокол о сарадњи на реализацији програма волонтирања са деканима Филозофског факултета, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, Машинског факултета и Технолошко – металуршког факултета Универзитета у Београду, Правног факултета, Филозофског факултета и Факултета заштите на раду Универзитета у Нишу, Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Државног универзитета у Новом Пазару и Високе школе струковних студија за криминалистику и безбедност Ниш.

 

„Претходни програм волонтирања, који је обухватао два факултета у Београду, показао се као практичан  и користан не само за волонтере - студенте већ и за запослене и то је један разлога да пројекат проширимо са факултетима из целе Србије. Дајемо пример другим државним институцијама и младим људима да кроз волонтирање стекну прва искуства у пословима за која се образују али и могућност да се запосле“, изјавио је министар Ђорђевић.

 

Декан Филолошког факултета Универзитета у Новом Саду проф. др Ивана Живанчевић Секеруш истакла је да је овај Протокол од велике важности за државу, јер представља један од начина на који се држава бори за то да задржи младе у Србији.

„Наши студенти који су се определили за социјални рад су већ на пракси, а ово је само потврда да смо добре ствари почели да радимо заједно, са жељом да сутра млади лакше добију посао и не напусте границе наше државе“, рекла је Живанчевић Секеруш и још једном захвалила Министарству у име студената на овој указаној прилици.

 

Декани свих факултета захвалили су министру Ђорђевићу и Министарству на прилици коју су пружили студентима из Србије, који ће кроз волонтирање стећи нова знања и прилику за запослење. Како кажу, студентима који желе да стичу знања и у пракси, треба свакако дати шансу да пронађу себе у пословима којима планирају да се баве и за које се образују.

 

Првим Протоколом о сарадњи, који је реализован од августа 2017.године у министарству је било ангажовано 200 студената  са Факултета политичких наука и Правног факултета Универзитета у Београду и то у установама социјалне заштите, центрима за социјални рад, Агенцији за мирно решавање радних спорова, Управи за безбедност и здравље на раду.