Aa

Aa

Министарство наставља са подршком квалитетним пројектима у Суботици

Министарство наставља са подршком квалитетним пројектима у Суботици

Читај ми

Др Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, посетио је данас Градско удружење пензионера у Суботици.

Повод посете је био партнерски пројекат под називом „Хуманост у функцији помоћи најслабијима“ који реализује Удружење пензионера уз логистичку подршку Геронтолошког центра, које је Министарство на годишњем конкурсу за ову годину подржало у износу од око 903.000 динара.
Овом приликом, државни секретар се састао са председницом Удружења, Драгицом Лучев, као и чланом Градског већа задуженог за социјална питања, Милимиром Вујадиновићем и директором Геронтолошког центра, Петром Балажевићем.

„Хуманост у функцији помоћи најслабијима“ је пројекат који представља пример како пројекти треба да се раде, истакао је др Ненад Иванишевић, додавши да је овај партнерски конкурс био добро оцењен на конкурсу Министарства.

У суботичком Удружењу пензионера истичу како је ово други њихов пројекат који се реализује у последњих годину дана и подразумева помоћ социјално угроженим и старим домаћинствима на селу, која пуно значи пензионерима којима је упућена, али и младима који ће путем пројекта бити запослени.

Геронтолошки центар даје логистичку подршку Удружењу пензионера, тачније преузима на себе административни део у вези са писањем и припремом пројекта.

Текст: subotica.com