Aa

Aa

Министарство ће увек учествовати у дијалогу који је у интересу запослених, послодаваца и државе

Министарство ће увек учествовати у дијалогу који је у интересу запослених, послодаваца и државе

Министарство ће увек учествовати у дијалогу који је у интересу запослених, послодаваца и државе

Читај ми

Министарство рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће увек подржати све иницијативе Социјално - економског савета и конструктивно и суштински учествовати у дијалогу који је у интересу запослених, послодаваца, а пре свега од националног интереса“, истакла је државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић на конференцији за новинаре поводом 107. редовне седнице Социјално – економског савета.

 

Божовић је навела да је рад Социјално економског савета од великог значаја и да даје огроман допринос у циљу унапређења услова рада у Републици Србији. 

 

Према речима државне секретарке, ресорно Министарство је урадило много у протеклих годину дана у циљу унапређења области запошљавања, што доказује и усвајање веома важних стратешких документа, као што су Стратегија запошљавања за период 2021- 2026 година и Стратегија за економске миграције за период 2021-2027. године са пратећим акционим плановима за период 2021. до 2023. године.

 

Државна секретарка је истакла да су на седници СЕС-а дата позитивна мишљења на Предлог правилника о изменама и допунама Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад при излагању хемијским материјама, који ће, како је навела, ускоро бити донешен.

 

Божовић је подсетила да је у процедури и доношење Закона о безбедности и здравља на раду, који је прошао Јавну расправу и тренутно се налази на мишљењу надлежних органа. 

 

Председник УГС „Независност“ проф. др Зоран Стоиљковић похвалио је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за посвећеност и учешће у раду Социјално – економског савета и још једном истакао важност укључивања свих надлежних органа.

 

Присутнима су се обратили и председавајући Социјално економског савета и председник Уније послодаваца Милош Ненезић и потпредседник Савеза самосталних синдиката Горан Милић.