Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић у Геронтолошком центру у Јагодини

Министарка Кисић Тепавчевић у Геронтолошком центру у Јагодини

Министарка Кисић Тепавчевић у Геронтолошком центру у Јагодини

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетила је Геронтолошки центар у Јагодини, где је разговарала са корисницима и запосленима у тој установи. 

 

Кисић Тепавчевић је корисницима захвалила на поштовању свих мера које су у току пандемије Ковид 19 биле предузимане у циљу заштите њиховог здравља, као и на високом одзиву на вакцинацију, а запосленима на пожртвованом раду у циљу спречавања ширења вируса. У установи је вакцинисано 98 одсто корисника, а последњи случај ковид позитивности био је забележен у јануару ове године.  

 

Кисић Тепавчевић је нагласила да је приоритет Министарства јачање кадровских и инфраструктурних капацитета установа социјалне заштите, као и положај запослених у систему социјалне заштите. Током прошле године  у установама за смештај и центрима за социјални рад запослено је 825 радника на неодређено време, а од тога је у Геронтолошком центру Јагодина на пословима неговатеља и медицинских сестара радно ангажовано 14 извршилаца на неодређено време. 

 

Током обиласка Геронтолошког центра, министарка Кисић Тепавчевић је са запосленима и руководством установе разговарала о досадашњим и будућим улагањима.

 

Министарство је у овој години Геронтолошком центру Јагодина определило 8,6 милиона динара за инвестициона улагања и 4,3 милиона динара за набавку опреме. 

 

У установи се тренутно ради на замени дела крова и санацији купатила на одељењу за зависне кориснике, за шта је Министарство пружило финансијску подршку. У циљу подизања квалитета смештаја и унапређења услуга, уз подршку Министарства, наставиће се инвестициона улагања, а реализоваће се и додатно опремање просторија за кориснике. 

 

Традиционално, у установи се крајем сваког месеца, када то епидемиолошки услови дозвољавају, прослављају рођендани корисника. Овога пута, прослави је присуствовала министарка Кисић Тепавчевић, која је кориснике обрадовала пригодним поклонима.