Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић са министром Шеранићем о интензивирању сарадње два министарства

Министарка Кисић Тепавчевић са министром Шеранићем о интензивирању сарадње два министарства

Министарка Кисић Тепавчевић са министром Шеранићем о интензивирању сарадње два министарства

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се данас са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем, са којим је разговарала о интензивирању сарадње два министарства и потписивању меморандума о сарадњи у области социјалне заштите. 

 

Кисић Тепавчевић је на конференцији за новинаре истакла да је на састанку договорен низ заједничких активности, међу којима је и потписивање меморандума о сарадњи.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла и да се у наредном периоду планира организовање различитих активности када су у питању особе са инвалидитетом и особе које се налазе у системима социјалне заштите. 

 

„Сигурно да заједничким акцијама и организованим активностима можемо постићи и више и боље“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је истакла да су Република Србија и Република Српска  изузетно блиске, да је тако било и да ће тако увек бити, као и да је посебно задовољство што је састанак са министром Шеранићем организован уочи великог празника који се заједнички прославља – Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

 

Министар Шеранић је захвалио министарки Кисић Тепавчевић на подршци када је у питању унапређење социјалне заштите у Републици Српској и положај особа са инвалидитетом. 

 

Шеранић је навео да је на састанку, поред потписивања меморандума о сарадњи у области социјалне заштите, разговарано и о подршци у формирању Завода за социјалну заштиту Републике Српске, као и о плану трансформације установа које збрињавају децу без родитељског старања.

 

Како је додао, на састанку је било речи и о Закону о социјалној карти, који је почетком године Србија усвојила, а што је правац и Републике Српске.