Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Дом за одрасла инвалидна лица у Београду

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Дом за одрасла инвалидна лица у Београду

Министарка Кисић Тепавчевић обишла Дом за одрасла инвалидна лица у Београду

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је Дом за одрасла инвалидна лица у Београду, где је са корисницима и запосленима разговарала о условима у којима живе и раде, квалитету услуга које се пружају и о могућностима побољшања услуга и квалитета живота корисника. 

 

У овој установи социјалне заштите за смештај одраслих и старијих корисника актуелно борави 77 корисника, превасходно особа са телесним инвалидитетом. 

 

У разговору са министарком Кисић Тепавчевић, запослени су истакли потребу за већом доступности медицинских помагала корисницима на смештају, што би умногоме унапредило њихово здравствено стање, а самим тим и квалитет живота. 

 

Запослени у тој установи су указали и на потребу попуњавања упражњених радних места, што је, такође, важан услов за квалитетнију негу и бригу о корисницима на смештају. 

 

Кисић Тепавчевић је истакла да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања континуирано ради на побољшању услова рада запослених у установама социјалне заштите и унапређењу квалитета услуга и да је то један од приоритета овог министарства, на коме ће се предано радити и у наредном периоду.

 

Министарство је обезбедило да се установе социјалне заштите на територији  Републике Србије током и после ванредног стања додатно ојачају кроз радно ангажовање медицинског и немедицинског кадра, попуњавањем значајног броја упражњених радних места, у циљу спречавања и ублажавања последица изазваних корона вирусом у установама социјалне заштите. 

 

Током 2020. године је запослено 825 радника на неодређено време у установама социјалне заштите.

 

Комисија Владе Републике Србије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава одобрила је крајем јула ове године запошљавање 30 особа у установама социјалне заштите, чиме је до сада у овој години одобрено запошљавање 69 радника у установама социјалне заштите. 

 

Министарство је свесно свих изазова са којима се суочавају запослени у систему социјалне заштите и управо ће зато, као и до сада, наставити да побољшава инфраструктурне и кадровске капацитете установа.