Aa

Aa

Министар Зоран Ђорђевић на презентацији публикације Књиге ставова Савеза самосталних синдиката Србије

Министар Зоран Ђорђевић на презентацији публикације Књиге ставова Савеза самосталних синдиката Србије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, присуствовао је презентацији публикације Беле Књиге Савеза самосталних синдиката Србије.

Ђорђевић том приликом је истакао да ће Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од септембра интензивирати рад на сузбијању сиве економије. Министар је нагласио да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања стоји на располагању за сваки облик сарадње. Министар је рекао да је у плану да почетком септембра Инспекторат за рад потпише споразум са Пореском инспекцијом и да започну заједничке инспекцијске надзоре на терену.

Министар је најавио и увођење социјалних карата, као начина да се помоћ државе праведније расподељује али као још једну од мера која ће помоћи у сузбијању рада на црно и сиве економије.

"Радимо заједно јер је то једини начин да успемо у циљу да нашим грађанима буде боље и да успемо да изградимо модерну, савремену Србију по мери свих грађана" - изјавио је Ђорђевић на крају излагања.