Министар Вулин: Заборавили смо најбоље из социјализма - солидарност

Министар Вулин: Заборавили смо најбоље из социјализма - солидарност

Читај ми

КРАЉЕВО - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао је данас свечаности поводом затварања омладинске радне акције "Краљево 2016" и поручио да добровољни рад не треба да буде заборављен.

Вулин је казао да су министарства за рад и омладине и спорта формирала радну групу за израду анализе досадашњих ефеката Закона о волонтирању, па самим тим и за евентуалну израду новог закона.

"Добровољни рад није нешто што треба да буде заборављено и то треба да буде и награђано. Постоје светска искуства која говоре да је волонтерски рад изузетно користан заједници и да итекако може да помогне друштву", рекао је Вулин новинарима.

Вулин сматра да идуће године кроз одговарајућа законска решења могу да се промене неке ствари и да се волонтерски добровољни рад врати тамо где му је и место.

Он је на свечаности поводом затварања радне акције изразио наду да ће се оне наставити и у другим градовима, наводећи да је сада заборављено оно што је било најбоље у социјализму - солидарност.

"Заборавили смо да будемо солидарни једни према другима, а подсетићу вас када су биле поплаве, онда смо показали своје најлепше лице, тако што смо добровољно радили и дали све од себе једни за друге", подсетио је министар.

Током акције у Краљеву у којој су учествовали бригадири из Беоргада, Новог Сада, Руме, Крагујевца, Охрида, Скопља и Куманова очишћено је око два километра водотока у том граду.

Више од 70 њих поклонило је 4.400 радних сати Краљеву, а акција је трајала 14 дана.