Aa

Aa

Министар Вулин у Трстенику: Равномеран развој Србије - приоритет Владе

Министар Вулин у Трстенику: Равномеран развој Србије - приоритет Владе

Читај ми

ТРСТЕНИК - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин изјавио је данас да је приоритет Владе Србије равномеран регионални развој сваке средине, сваке општине у Србији.

Он је, на Свечаној академији поводом Дана општине Трстеник, рекао да то што је цела Влада Србије у Нишу показује колико је власти стало до сваке средине, до сваког човека.

"Или ћемо успети да изједначимо квалитет живота у свим општинама Србија или Србија неће бити онаква каквим желимо да буде. Ако се наша деца не рађају очекивана и срећна у Трстенику, неће се рађати ни у Београду. Ако у Трстенику нема довољно школа, вртића, посла, болница, неће их бити ни у Нишу, Новом Саду, Београду", нагласио је министар.

Подсетио је да се грађани Трстеника сећају како је то "отети слободу" и нагласио да Србима нико није никада поклонио слободу, већ су је увек морали отети.

"Срби су се за своју слободу борили и изборили, а све у нади да ће доћи време да ће доћи генерација која за слободу неће морати дасе бори", рекао је он.

Како каже, они који су били пре нас оставили су нам велико и важно дело, а на нама је да то дело сачувамо, да га увећамо и да га оставимо онима бољим који тек долазе иза нас.

"Дали смо живот нашој деци, а сада треба да им дамо и Србију у којој вреди живети", закључио је Вулин.