Aa

Aa

Министар Вулин у Дому за децу и омладину "Јефимија" у Крушевцу

Министар Вулин у Дому за децу и омладину "Јефимија" у Крушевцу

Читај ми

КРУШЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас у Крушевцу да ће се Влада Србије борити да сачува свако радно место и отвори "бар по једно ново", истакавши да је у буџету за подстицај запошљавања младих намењено 2,8 милијарди динара.

Вулин је обишао Дом за децу и омладину "Јефимија" и поделио штићеницима поклоне које је донирало Удружење осигуравача Србије и том приликом је додао да је за активне мере за запошљавање у буџету опредељено још 500 милиона динара за запосљавање особа са инвалидитетом.

"На то треба додати и приходе приватизације који ће добрим делом отићи у нове инвестиције које неће одлазити у буџетску потрошњу, већ у нове инсвестиције, у борбу за зазапсољавања за свако радно место", рекао је Вулин новинарима.

Он је свим грађанима честитао Божић, поручивши да нас овај празник учи "пуно ствари, а једна од њих је да свако од ове деце не гледамо само оно што су сада, него да гледамо оно што она могу бити".

"Ми смо данас можда донели дарове будућем председнику републике, можда смо данас обишли неког великог спортисту због кога ћемо бити поносни и због кога ће наша химна да се слуша у читавом свету, а сигуран смо да смо обишли добре очеве, мајке и људе који ће рађати децу која ће бити срећнија него што су били они", казао је Вулин.

Пред нама јесте, како је додао, година штедње и тешка година, али да баш зато, 2015. годину треба да обележи "реч солидарност".

"Као што су данас осигуравачи Србије солидарни са овом децом. Ово су ванбудзетска средства и нешто што нису платили порески обвезници, нешто што смо добили и што ћемо добијати из недеље у недељу. Желим да сваке недеље обрадујем неко дете или неки геронто центар", поручио је Вулин.