Aa

Aa

Министар Вулин у Ћуприји отворио пројекат „Coca-Cola подршка младима“

Министар Вулин у Ћуприји отворио пројекат „Coca-Cola подршка младима“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас на отварању пројекта „Coca-Cola подршка младимa“ да је Coca-Cola показала како се понаша социјално одговорна компанија.


„Треба помоћи својој средини, заједници у којој живите, омогућити људима да промене ствари на боље и преузму судбину у своје руке. Образовањем и усвајањем нових вештина млади људи добијају шансу.
Coca-Cola овим не помаже само деци, већ целом пословном окружењу, јер један од најчешћих захтева наших послодаваца јесте образована радна снага, прилагођена њиховим потребама, у смислу одређених знања и одређених вештина.
Министар Вулин је рекао да све чешће послодавци траже вештину и знање, све ређе се осврћући на формално образовање и да послодавци траже да апликант има неко специфично знање које му је потребно.
„Coca-Cola обучава 1.000 младих људи у мањим срединама, где је виша незапосленост, који не живе у великим центрима, чиме показује да води рачуна о равномерном регионалном развоју, што је бескрајно важно. Неће бити успешан Београд, ако је Ћуприја неуспешна, неће се добро развијати Нови Сад, ако се не буде развијао Босилеград. Coca-Cola на овај начин показује да су млади људи, где год да живе, подједнако важни.“