Aa

Aa

Министар Вулин: Све што је договорено и спроведено

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Све што је договорено и спроведено

Читај ми

БЕОГРАД - Одлука Борда директора ММФ да усвоји четврту и пету ревизију актуелног аранжмана уз поруку да је економски опоравак Србије превазишао очекивања, показује да је влада урадила све што је обећала и да има разлога за задовољство начином на који се одвија економски оправак, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Веома сам задовољан због става ММФ-а и морам да кажем да став и није могао да буде другачији. Екононмски показатељи су јасни, политика Владе Србије је била јасна и све што смо обећали ми смо и спровели", рекао је Вулин новинарима након састанка са привредницима у ПКС.

Он је навео да и грађани и Влада Србије могу да буду задовољни због начина на који се економски оправак у земљи одвија и да је евидентно да се осећа бољитак.

"Показали смо да смо озбиљна и одговорна земља, са којом кад се нешто договори, то се и спроведе. Некада је то политички скупо, некад тешко, али Влада држи своју реч и спроводи оно што је договорено", рекао је он.

Министар је указао и да су и на састанку са привредницима добијене похвале, и да су истакли да је политика владе предвидљива и да се зна да оно што је договорено, да ће бити и спроведено.

Борд извршних директора ММФ-а закључио је комбиновану четврту и пету ревизију стенд бај аранжмана који та институција има са Србијом, уз поруку да је економски опоравак Србије превазишао очекивања.

Заменик директора ММФ Тао Зенг објаснио је да су до добрих резултата довели напори да се оснаже јавне финансије, унапреде структурне реформе и да се повећа поверење инвеститора.