Aa

Aa

Министар Вулин: Србија поносна на све верске и културне различитости

Министар Вулин: Србија поносна на све верске и културне различитости

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин честитао је свим хришћанским верницима који празник Христовог рођења - Божић - прослављају по грегоријанском календару, поручивши да је Србија поносна на све верске и културне различитости.

"Вредности љубави, помирења, вере у боље сутра, у добро, у сваког од нас јесу вредности на којима је саздана и наша земља. Желим свим верницима да ове празнике благдана проведу са онима који их воле и до чије љубави и напретка нам је стало баш као што нам је толико стало до напретка наше једине, вољене Србије", рекао је Вулин.

Вулин је присуствовао поноћној миси коју је у у жупи светог Анте Падованског служио надбискуп Станислав Хочевар.

Министар је рекао и да је Србија "земља све своје деце" и да је поносна на све верске и култрурне рзличитости.

"Србија је поносна на сваког свог грађанина. Само тако моћи ћемо да се радујемо и да се надамо да ћемо идућу годину провести у бољој земљи, земљи за коју вреди живети и за коју се вреди борити", поручио је он.

Вулин је рекао да су вредности доброте, љубави, универзалног поштовања свих религија и култура - вредности на којима је Србија саздана и да ће само тако Србија бити успешна и достојна сваког свог детета.