Aa

Aa

Министар Вулин - Срби су своје пријатеље бирали сами, а непријатељи су их увек бирали непогрешиво

Министар Вулин - Срби су своје пријатеље бирали сами, а непријатељи су их увек бирали непогрешиво

Читај ми

Србија је слободна, Србија се развија. Србија сама бира своје пријатеље, а нека непријатељи бирају њу, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин после церемоније полагања венаца код спомен плоче у Гувији где се Српска војска искрцала на Крф а у склопу комеморативних манифестација у знак сећања на све страдале цивиле И припаднике Војске Србије у Првом светском рату.

“Срби су своје пријатеље бирали сами а непријатељи су их увек бирали непогрешиво. Ево нас и данас, ми претекли, ми који смо преостали од тих 150.000. Не постоји ни једна српска породица која своје презиме неће пронаћи на Виду и нема ниједне српске породице која нема неку причу са Солунског фронта. И нема ниједне српске породице која праунуку или чукунунуку није дала име каплара или наредника са Солунског фронта, Мачковог камена са Колубаре или са Цера.” рекао је министар Вулин.

“Ми претекли данас стојимо код споменика њихове патње.Довели смо им српску децу да им се захвале сто постоје И да им казу да се аманет слободе никад И нигде прекинути неће. Ми претекли довели смо им ову децу да им кажемо да је Србија слободна И да сама бира своје пријатеље и да Србија без страха цека своје непријатеље, поручио је министар Вулин окупљеним грађанима код спомен плоче у Гувији, месту искрцавања српске војске .

Министар Вулин је нагласио “Ми претекли, дошли смо да им кажемо да је Србија сада боље , да се развија, да ради, да нам се деца рађају. Уз спомен на њихову смрт ми смо им довели ову децу као залог будућег живота.”

Министар за рад Александар Вулин предводиће сутра на Кајмакчалану централну државну комеморативну церемонију поводом годишњице битке на Кајмакчалану код спомен костурнице и капеле на врху Свети Илија у знак сећања на страдале припаднике српске војске у Првом светском рату.